בתאריכים 3-4.12.2017 התקיים סמינר ראשון מסוגו בתכנית חקר כדור הארץ. במסגרת הסמינר תלמידי התכנית ממקיף י"ב המעיין השתלמו באוניברסיטת בן גוריון, המעבדה לחישה מרחוק בשדה בוקר, בהנחיית הפרופסור ארנון קרניאלי (המדען הראשי של משימת ונוס).
תלמידי מגמת אווירו-חלל במקיף י"ב משתתפים זו השנה השנייה בתכנית "חקר כדור הארץ מהחלל" וזוכים בגישה ייחודית לתמונות עדכניות של לוויינים ישראליים שבאמצעותם יוכלו לזהות מחצבים על פני כדור הארץ, שדות חקלאיים, מכרות זהב, לבצע ניתוח תמונות לצורכי איכות סביבה ועוד. מדובר בתכנית דו-שנתית שבמהלכה לומדים התלמידים על מערכות חלליות, כיצד לזהות הימצאות של חומרים באדמה בעזרת תמונות לווייניות תוך שילוב סיורים בתעשייה. הפרויקט מוכר לבגרות של 5 יחידות לימוד לתלמידי מגמת מדעי ההנדסה בהתמחות אווירו-חלל.
ביום הראשון לסמינר פגשו התלמידים את פרופסור ארנון קרניאלי ושמעו הרצאת פתיחה בנושא חתימות ספקטראליות של קרקע, צמחיה ומים והרצאת המשך בנושא מדדי צמחייה.
לאחר מכן צפו לראשונה במכשיר הנקרא ספקטומטר נקודה (מכשיר למדידת קרינה של גופים) קיבלו הסבר כיצד הוא עובד וביצעו מדידות. המדידות בוצעו על 4 סוגי עלים שונים ו-4 סוגי קרקעות.
ביום השני שמעו מפי פרופסור קרניאלי על המשימה המדעית של הלווין ונוס והחלו לחשוב על אפליקציות מעניינות למשימת ונוס ולפרויקטי הגמר בתכנית. התלמידים ביצעו מדידות ספקטראליות ע"י ספקטומטר תמונה (בדומה למצלמה הקיימת בלוויין).
בהמשך, עבדו במעבדת המחשבים בהנחיית דוקטורנטית לחקר האטמוספרה מהפקולטה, וביצעו תרגילים ברמה אקדמית בנושא חתימות ספקטראליות ואינדקסים, המבוססים על תוצאות המדידות שביצעו יום לפני כן.
דב רוסו, רכז המדעית-הנדסית (אווירו-חלל) במקיף י"ב: "הסמינר הוא חלק מתכנית סיורים וסדנאות של המגמה המדעית-הנדסית במקיף י"ב המכשירה תלמידים מצטיינים בתחומי המחשבים, האלקטרוניקה והנדסת אווירו-חלל לקראת לימודים אקדמיים. הסמינר היה הזדמנות יוצאת דופן לחשוף את התלמידים ליישומיות המיידית לתמונות אשר יתקבלו מלוויין ונוס וליישומיות העתידית של הכלים שהם רוכשים במסגרת התכנית, הן באקדמיה והן בתעשייה".
את התכנית מפעילות עמותת תעשיידע, התעשייה האווירית וחברת אל-אופ-אלביט מערכות, במימון סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע.