יוזמה מיוחדת של תלמידי קריית החינוך השש שנתית ע"ש אלברט איינשטיין מקיף י': בזמן שחבריהם לכיתה יצאו למשלחת המסע לפולין, חשבו התלמידים שנשארו בארץ כיצד הם יכולים לתרום לניצולי השואה.
נועם סייג, תלמידת כיתה י"ב, פנתה אל מחנך הכיתה ניר דוד והציעה לו לארגן פעילות למען ניצולי השואה בראשון לציון. ניר, שהתרגש מאוד מהיוזמה, פנה אל הרכזת החברתית של בית הספר, ברוריה טישלר, ובתיאום עם טלי מבית "אחוזת ראשונים" רקמו מפגש בין תלמידי הכיתה לדיירי האחוזה.
ואכן, לפני כשבוע נפגשו תלמידי הכיתה עם הדיירים, ואף הכינו פעילות ייחודית עבורם: הם לימדו אותם את רזי השימוש בטלפונים הניידים החכמים. מה שעבור התלמידים נחשב מובן מאליו, התגלה כאתגר לא פשוט עבור דיירי האחוזה, שלא פעם מבקשים להתקשר אל ילדיהם, לשלוח תמונה לנכדים או סתם לשוחח בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית. בהמשך הפעילות ארגנו התלמידים חידון אינטראקטיבי שבו כל זוג - תלמיד ומבוגר - שיתפו פעולה במענה על שאלות על ישראל של אז ושל היום. יצחק שיין, ניצול שואה, סיפר לתלמידים את סיפורו בהרצאה שריגשה מאוד את התלמידים, ואף לימדה אותם שיעור חשוב על המושג "משפחה".
הקשר שנוצר ביום הפעילות הזה לא הסתיים. חלק מהתלמידים פנו אל "אחוזת ראשונים" בבקשה לתאם עבורם פעילויות נוספות עם הדיירים על מנת שיוכלו להמשיך לסייע להם באופן אישי, ויש גם תלמיד אחד, תמיר יוסף, ששומר על קשר יום-יומי עם חברו החדש, יצחק. השניים נפגשים יחד מדי פעם ב"אחוזה", משוחחים על החיים ומעבירים מסר חשוב לאופן שבו ניתן לגשר על פער הדורות ולהוכיח לכולם כי גיל הוא רק מספר.
בתמונות: התלמידים בפעילות עם הדיירים; משמאל: תמיר ויצחק בזמן איכות