תחילת בר ניווט ראשי, לחץ על מקש enter כדי לדלג על בר ניווט ראשי
סוף בר ניווט ראשי
תחילת בר ניווט צדדי, לחץ על מקש enter כדי לדלג על בר ניווט צדדי
סוף בר ניווט צדדי

לוח אירועים

עמוד פנימי - מוסדות חינוך
עמוד פנימי - חירום
עמוד פנימי - שירות
עמוד פנימי - תכניות בחינוך
עמוד פנימי - פדגוגיה דיג
עמוד פנימי - הורים וקהילה
תחילת אזור תוכן מרכזי, לחץ על מקש enter כדי לדלג על אזור תוכן מרכזי

חדר בריחה בבי"ס איתמר בנושא 70 למדינה

תלמידי שכבה ג' מביה"ס היסודי איתמר למדו במהלך השנה בפרויקט "אמירים". במסגרת הלימודים התנסו במגוון פעילויות של חשיבה יצירתית "מחוץ לקופסה", כגון פיצוח חידות והתמודדות עם אתגרים. במהלך הלימודים בתכנית פיתחו התלמידים יכולות אישיות של חשיבה עצמאית וביקורתית, חשיבה יצירתית ועבודה בקבוצות.


כתוצר סיום לתכנית הוקם בביה"ס חדר בריחה בנושא "מספרים על 70 שנה למדינה" שהפעילות בו מיועדת לתלמידי כיתות ד' עד ו'. הפעילות פותחה על ידי קטי יהודה רכזת תקשוב ומחנכת שכבה א' ותלמידי שכבה ג' בפרויקט "אמירים".


מטרות הפעילות: קידום מיומנויות המאה ה-21 כגון חשיבה מסדר גבוה, שיתוף פעולה ועבודה קבוצתית, ובנוסף מיומנויות של אוריינות מידע ומדיה. לפעילות חדר הבריחה נבחר חדר המוזיאון של בית הספר ובו אביזרים, חומרי למידה ולוחות תוכן במתמטיקה ובתולדות המדינה.
 
במהלך הפעילות נכנסים התלמידים לחדר הבריחה בקבוצות של כ-10-12 משתתפים, מקבלים את סיפור המסגרת ומכתב מ"ראש הממשלה" ומתחילים לעבור בין 9 תחנות המוסתרות בחדר, כאשר פתרון כל חידה מוביל אותם אל מיקום החידה הבאה. החידות משלבות פתרון תרגילים במתמטיקה ואת הנושא השנתי "70 שנה למדינה" באמצעות כלים כמו מחשב, אייפד, פיענוח כתב סתרים וחידת מוזיקה.  

 

פתרון החידה האחרונה מאפשר לילדים לפתוח תיבה נעולה ובה הם מוצאים מפתח וירטואלי ליציאה מהחדר.  

סוף אזור תוכן מרכזי
אתר העירייה
מרכז תמיכה יישובי
פסג"ה
מחיי גני הילדים ובתי הספר
טפסים
סיוע טכני
התחלת אזור פוטר, לחץ על מקש enter כדי לדלג על אזור פוטר
אתר נגיש 2014
עבור לתוכן העמוד