תחילת בר ניווט ראשי, לחץ על מקש enter כדי לדלג על בר ניווט ראשי
סוף בר ניווט ראשי
תחילת בר ניווט צדדי, לחץ על מקש enter כדי לדלג על בר ניווט צדדי
סוף בר ניווט צדדי

לוח אירועים

עמוד פנימי - מוסדות חינוך
עמוד פנימי - חירום
עמוד פנימי - שירות
עמוד פנימי - תכניות בחינוך
עמוד פנימי - פדגוגיה דיג
עמוד פנימי - הורים וקהילה
תחילת אזור תוכן מרכזי, לחץ על מקש enter כדי לדלג על אזור תוכן מרכזי

הישג לחינוך בעיר: עלייה בשיעור הזכאים לתעודת בגרות

הישג לחינוך בעיר: עלייה בשיעור הזכאים לתעודת בגרות

התמונה החינוכית שמפרסם משרד החינוך לשנת תש"פ מחמיאה מאוד למערכת החינוך העירונית:

 

עלייה בזכאות לבגרות בעיר - אחוז הזכאות לבגרות למתגוררים בעיר עומד על 87.1% לעומת 82.7% בשנה הקודמת, עלייה של 4.4%. אחוז הזכאות ללומדים בעיר הוא 85.7% לעומת 83.4%. 

 

נתונים אלו מציבים את ראשון לציון בצמרת עשר הערים הגדולות בישראל.

ממוצע הזכאות לבגרות ב-12 המקיפים בעיר עומד 95.28%. שני מקיפים, מקיף ב' "אוריה" ממלכתי דתי ומקיף ה' "אמירים" השיגו ציון מושלם - 100% זכאות לבגרות. כל המקיפים בעיר עומדים על 90% זכאות לבגרות ומעלה, ו-9 מהם חצו את ה-95% זכאות. יצוין כי הנתונים האלו כוללים גם את כיתות החינוך המיוחד בבתי הספר.

בגרות מצטיינת

הזכאות לבגרות מצטיינת עלתה משמעותית בשנה החולפת וניצבת על 13.1% מהגרים בעיר, זינוק של 3.2% מהשנה הקודמת. מדובר בתלמידים שהשלימו בגרות הכוללת 30 יח"ל (5 יח"ל באנגלית ולפחות 4 יח"ל במתמטיקה) עם ממוצע של 90 ומעלה, או תלמידים שהשלימו בגרות הכוללת 25 יח"ל (5 יח"ל באנגלית ולפחות 5 יח"ל במתמטיקה) עם ממוצע של 95 ומעלה.

 

נשירה

גם בשיעור הנשירה, נתון שגם בו ראשון לציון הובילה מבין הערים הגדולות, נמשכה הירידה. אחוז הנשירה לתלמידים הגרים ברשות עומד על 0.3% בלבד, ירידה של 0.2% משנה קודמת וירידה של אחוז משנת הלימודים תשע"ה (סיום ב-2015).

 


 

 

 

סוף אזור תוכן מרכזי
אתר העירייה
מרכז תמיכה יישובי
פסג"ה
מחיי גני הילדים ובתי הספר
טפסים
סיוע טכני
התחלת אזור פוטר, לחץ על מקש enter כדי לדלג על אזור פוטר
אתר נגיש 2014
עבור לתוכן העמוד